Det er det, som de fleste mennesker gør, men vil du virkelig bruge så stor en del af dit liv på at se ind i mobilen, når du kan gå en tur i solskinnet, male et billede eller drikke kaffe med dine venner?

My low FODMAP - afhængig af mobilen

Mennesker er sociale dyr, der jævnligt sammenligner sig med andre og gør, som de gør. Vi er blandt andet bange for ikke at passe ind, blive ekskluderet fra gruppen og tilpasser os derfor denne. Men sammenligningen har i vores samfund, grundet den hastige udvikling af de sociale medier, fået lov til at foregå langt hyppigere. Fra om morgenen, hvor vi tænder vores mobil for at se, hvad klokken er, er det blevet en vane at tjekke instagram eller facebooks newsfeed, hvor vi bombes med andre mennesker, der lever et andet – og måske “bedre” liv, som vi ville ønske, vi havde. Det kan få os til at føle os utilstrækkelige og frarøve os glæden ved vores egen tilværelse. Derfor har jeg i et eksperiment valgt at slette min facebook- og instagam-app på min mobil. Endvidere synes, jeg, at appsene er nogle frygtelige tidsrøvere, der frarøver mig min tilstedeværelse i livet nu og her, så jeg har også slettet messenger og min mail på mobilen. Skal jeg bruge disse medier, bliver jeg altså nødt til at starte computeren, hvilket har medført, at jeg ikke er mobil-narkoman mere. Min trang og rastløshed efter konstant at tjekke nyheder på min mobil er stoppet, og jeg kan bruge tiden på det, jeg finder mere værd her i livet. Til slut på dagen kan jeg finde på at tænde min computer og da tjekke newsfeed, besvare mine mails og de beskeder, som jeg ikke fik besvaret i løbet af dagen, fordi jeg var optaget af og havde fået tiden tilbage til at være i mit eget liv og mærke efter: Hvad har jeg egentlig lyst til og glædes ved? For det behøver jo ikke at være det samme, som jeg kan se, at alle andre gør på de sociale medier. Det lyder  måske mærkeligt, men efter at have slettet diverse apps, føler jeg, at jeg har fået min frihed tilbage og er blevet mere herre over eget liv. Til sidst vil jeg nævne, at mere glæde i tilværelsen og mindre stress over konstant at blive bombet med opdateringer på mobilen, kan have en positiv effekt på din IBS. Prøv det. Det kræver selvdisciplin – men du kan godt, og jeg er sikker på, at du vil få øjnene op for, hvor fantastisk det er at være tilstede. Og husk ikke at slette safari på din mobil, så du kan have min blog som startside 😉

 

Kategorier: Fisk

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer