Her er din madliste for, hvad du må spise på low FODMAP diet

Her finder du madlisten for, hvad du må spise, når du er på low FODMAP diet. Jeg har valgt at notere de fødevare ned her på siden, som Monash University hævder, at mennesker med IBS tåler. Monash University er førende inden for testning af fødevarer, og jeg anser derfor deres forslag til indtag af tålelige fødevarer som det mest valide.

My low FODMAP - Madliste

Hvis du har valgt at starte på diæten, indtager du naturligvis ikke samme kost, som du hidtil har gjort. Derfor er der en risiko for, at du ikke får de kostfibre, som er nødvendige at spise for en sund fordøjelse. I følgende vil jeg give nogle tips, der sikrer dig de essentielle kostfibre:
Når der tales bagværk, chiafrø og dine yndlingsboller, er det generelt en rigtig god ide at tilsætte dejen kostfibre. Du kan købe fibre til bagværk af mærket ”HUSK”, der er at finde i en gul pakke (kan købes online her). Ellers kan du supplere dine havregryn med en teske ”HUSK” om morgenen. Når du spiser ”HUSK” direkte (altså i din morgenmad og ikke i bagværk), skal du vælge den æske med ”HUSK”, der er hvid og grøn (kan købes online her). Men hvorfor er disse kostfibre (også kaldet psylliumskaller) så vigtige? Det skyldes, at de letter fordøjelsen og er testet som ”gode” mod en irritabel tarm. Det anbefales at indtage cirka 30 gram kostfibre om dagen. For mig er en teskefuld på min havregryn nok til at holde min mave i orden. Men jeg spiser i forvejen en hel del fibre igennem ris, kartofler og gulerødder med mere. Find selv frem til, hvilken mængde “HUSK”, der holder din mave i orden.

En sidste kommentar, jeg vil knytte til madlisten, er, at du måske kan undre dig over, hvor en helt særlig frugt, grøntsag eller et kornprodukt er at finde? Hvis det ikke findes på madlisten eller listen for, hvad du skal undgå – må du så spise det eller ej? Det har jeg ikke svaret på. Med dette vil jeg sige, at der er nogle fødevarer, som Monash University endnu ikke har testet i forhold til, om de skaber tarmgener. Med denne uvidenhed bliver du derfor nødt til at være på den sikre side ved at udelukke fødevaren totalt, hvis den hverken er at finde på madlisten eller listen over, hvad du skal undgå.

 

NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer