Kære, søde læsere.

Efter at have brugt noget tid på at gennemgå min hjemmeside for fejl- og mangler, skulle den gerne være opdateret indholdsmæssigt til dags dato. Det betyder, at mad- og undgålisten er opdateret ud fra Monash nye forskning inden for, hvilke fødevarer, der er tilladt at spise. Det ændrer sig jo hele tiden, og derfor har mine madlister været forældede samt ingredienserne i min opskrift, der nu skulle være rettet til. Skulle I alligevel falde over nogle fødevarer, som I ikke mener, stemmer overens med, hvad I har hørt eller læst, at man må indtage, så skriv det venligst som en kommentar. På den måde kan vi hjælpe hinanden.

De kærligste hilsener fra My low fodmap

My low FODMAP - opdateret

Kategorier: Fisk

10 KOMMENTARER

 1. Christa siger:

  Er total ny i Low fodmap.
  Hvilke App kan I anbefale.
  Syntes det er svært at se forskellen.
  De bedste hilsner
  Christa

 2. Dorthe Jensen siger:

  Hej:-)
  Er der lavet test på hyldeblomster og bær ?
  Dorthe 🙂

 3. Jane siger:

  Hej alle brugere på denne fantastiske MY-LOWFODMAP.DK

  Jeg vil blot sige et stort tak for alt den inspiration, støtte – og ikke mindst “ro i maven”, som denne side giver mig.
  Tak for et godt arbejde med hjemmesiden og dejligt at vi kan støtte hinanden!

 4. Birgit siger:

  Det er dejligt at der er nogen, der skriver om fodmap. Jeg er ny og bruger både den danske og den australske app, da den danske er noget begrænset, især på opskrift området.

  Jeg forstår derfor ikke, hvorfor du lister madvarer som ok, når anbefales at begrænse indtaget, fx blåbær og melon, jf appen Low FODMAP Diet.

  Mvh

  Birgit

 5. Mette siger:

  Hej MIF

  Jeg skriver, fordi jeg netop er startet på diæten (så godt som). Har ikke lige fået handlet ind, så jeg har alt, hvad der kan spises, så har måtte bruge lidt fra Undgå-Madlisten.
  Der er lige nogle enkelte madvarer, jeg er i tvivl om:
  Hvad med ketchup og remulade?
  Hvad med Lätta (plantemargarine)?
  Hvad med de fine ærter, hvis de er fra frost. Kan se, at de skal undgås – men er det de friske eller også frosne?
  Og hvad med Stevia sødemiddel? F.eks. saft med Stevia eller lakridser med Stevia?

  Kh. Mette 🙂
  Ny fan af din hjemmeside!

  • Emma siger:

   Hej Mette

   Tillader mig lige at svare, da jeg kan se, at du ikke har fået svar 🙂

   Ketchup er okay på LowFodmap, men remoulade er desværre ikke, da der er løg i. Du kan dog finde opskrifter på nettet på løgfri remoulade. Jeg kan se, at der tillades 35 g. ærter om dagen. Jeg ville ikke være nervøs for margarine umiddelbart. Steviapulver er testet og er tilladt, men jeg kan ikke finde ud af flydende sødemiddel. Jeg bruger det selv og oplever ikke problemer med det.
   Har du hentet LowFodmap app’en til din telefon? Jeg er så glad for min. Det er hurtigt og nemt at finde ud af om fødevarer er tilladt og den bliver løbende opdateret 🙂
   Jeg kender flere der er på diæten, og det er virkelig forskelligt, hvor meget man tåler af fødevarerne. Så det handler vidst bare om at prøve sig frem. Jeg er f.eks. begyndt nu efter 1,5 år at spise rimelige mængder af hvedemel og oplever heller ikke særligt ubehag ved et stykke rugbrød.

   Mvh Emma

  • My low FODMAP siger:

   Kære Mette,

   Mange tak og undskylder, jeg skriver til dig så sent. Jeg synes, at Emma kommer med nogle fine og fyldestgørende svar til dig. Der står ikke ærter på min liste, da jeg har valgt at fjerne de fødevarer totalt, hvor man kun må indtage et vist antal gram.

   Dbh,
   MlF

 6. Gitte siger:

  Hej
  Jeg kan ikke finde madlisten. Ser jeg det forkerte sted ? Har brugt dit link HER ?
  Mvh Gitte Nylan Eriksen

  • Anonym siger:

   Hej Gitte,

   Hvis du kigger for oven i de forskellige “barer”, så er der en kategori, der hedder “Madliste”. Holder du musen hen over den, kan du vælge forskellige underkategorier (forskellige former for fødevarer) og trykke på dem. Jeg kan desværre ikke se, du har vedlagt noget link ^
   Dbh,
   MlF

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer