Skrevet af My low FODMAP, mar - 28 - 2015 , Kategorier: Bagværk, Junkfood, Low FODMAP, Moderne retter, Udvalgt
INGREDIENSER
  • Dej til 8 mini-pizza'er:
  • 50 g gær
  • 4 dl lunkent vand
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 lille tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 300-350 g boghvedemel eller speltmel
  • 1 spsk. HUSK til bagning
 
  • Inspiration til pizzafyld til 4 mini-pizza'er
  • 2 små dåser tomatkoncentrat uden løg eller hvidløg.
  • 1 plante frisk basilikum.
  • Den grønne top fra et bundt forårsløg
  • 3-4 store tomater.
  • 1 aubergine.
  • 1/2 squash.
  • 3 poser med Santa Maria Mozarella (de der hvide bolde af ost - se billede af pizzaen med mozarella).
  • 2 pakker seranoskinke.
  • 1 pakke "Budget partypølser", som er low FODMAP-venlig (det vil sige uden inulin, løg og hvidløg).
  • Krydderi: Salt, peber, paprika, orgegano.
LAND: FORBEREDELSESTID: 80 MIN ANTAL: 3 PERSONER

Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til pizza-fyld. Du kan fyre alle de friske, low FODMAP-grøntsager på, som du har lyst til. Giv den endelig gas, da vi alle sammen godt ved, at grøntsager er sunde. Desuden bliver pizza’en også kun højere, jo mere, du bygger på – hvilket tillader navnet amerikansk pizza. Pizza’erne er laktosefri samt glutenfri, hvis du benytter boghvedemel frem for speltmel. Jeg kan dog garantere dig, at alle ingredienser i opskriften er 100 procent FODMAP-fri! Held og lykke med disse lækre minisager.

  • Sådan laver du 8 mini-pizza’er:
  • Smuldr dejen i en stor skål og tilsæt det lunkne vand. Rør gæren ud i vandet med en gaffel.
  • Tilsæt de resterende ingredienser undtagen melet og rør fortsat rundt med gaflen.
  • Hæld melet i og ælt dejen. Er den meget klæbrig, skal du blot putte lidt mere mel i.
  • Lad dejklumpen stå og hæve et lunt sted, tildækket i 45-60 min.
  • Opdel dejen i 8 stykker og rul 8 minipizzaer med en kagerulle. Læg dem på bageplader. Spiser I 3 personer, kan du vælge at bruge de 4 pizzaer til aftensmaden og fryse de andre 4 ned. Så skal du blot lægge noget mellemlægspapir mellem hver pizzabund og putte dem alle sammen i en pose og ind i fryseren. En dag, hvor du ikke har så meget tid til madlavning, kan du tage de 4 bunde ud af fryseren, lade dem stå og hæve på bordet, lægge lidt frisk fyld på dem – og så har du aftensmad. Hvis I spiser 6-7 personer, kan du vælge at bruge alle 8 minipizzaer og ikke fryse 4 ned.

My low FODMAP - Amerikanske minipizzaer

  • Pynt til 4 minipizzaer:
  • Start med at give pizzabundene maks. 4-5 minutter i ovnen på 200 grader, varmluft. Så bliver bundene sprøde. Du kan opleve, at de hæver op som en bolle, men så skal du blot mase dem flade igen, når de kommer ud af ovnen.
  • Smør hver bund med en halv dåse tomatkocentrat. Drys lidt paprika, salt, peber og oregano ud på dem.
  • Klip det grønne fra forårsløgene og skyl det med vand. Fordel det derefter ud på alle pizzabundene, så pizzaerne får lidt løgsmag. Nøjagtig det samme gør du med alle de afplukkede blade fra den friske basilikum.
  • Hak pølserne (det antal, du nu har lyst til at bruge) i små skiver og fordel dem på 2 af pizzaerne. Fordel seranoskinken på de to andre pizzaer.
  • Skær squash, aubergine og  tomater i runde skiver. Fordel skiverne på pizzabundene med tomatringene øverst (se billedet af pizzaen).
  • Skær “mozzarellaboldene” i tynde skiver, så der er nok af dem til at dække 4 pizzaer. Fordel osten på pizzaerne.
  • Bag minipizzaerne i 15-20 min. ved 200 grader, varmluft.

TIP: Du kan spise Heinz tomatketchup og Heinz Mayonnaise til pizzaerne. Dog er der nogle, som ikke tåler Heinz ketchup, da der er promiller af løg i den (minimalt).

4 KOMMENTARER

  1. Josefine siger:

    Super lækker bund!

  2. Henriette siger:

    Virkelig gode!
    Hver gang jeg laver pizzaer (efter jeg fandt din side) har jeg fulgt denne opskrift, og den er bare så god!
    Elsker din side. Det er så dejligt med en masse inspiration.
    Henriette

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer