Skrevet af My low FODMAP, mar - 6 - 2015 , Kategorier: Græskar, Moderne retter
INGREDIENSER
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 mellemstore tomater
  • 1 plante basilikum
  • 1 spsk. speltmel
  • 1 æg
  • 1 økologisk Hokaido
  • Feta
  • Saltede græskarkerner
  • Krydderier: Salt, peber, paprika.
  • Eventuelt kartofler. Det kan klart anbefales at servere ovnkartofler til, hvis det serveres for gæster. Så bliver de med sikkerhed mætte (; Og kombinationen af basilikumsbøffer, ovnbagt græskar og kartofler er virkelig god!
LAND: FORBEREDELSESTID: 35 MIN ANTAL: 4 PERSONER

Denne opskrift har jeg imponeret mange med (Ja, jeg lyder selvglad – men det er altså sandt!). Jeg har oplevet, at forskellige gæster ELSKER den. Jeg gætter på, at den er en succes, fordi det ikke er så ofte, at man støder på ovnbagt græskar med skræl på, samt bøffer med tomater og basilikum i. Det er altså noget, man ikke sådan lige har fået før. Desuden bliver bøfferne saftige og får en skøn og frisk smag af basilikum og tomat. Jeg vil garantere dig, at det her er noget, som dine gæster er vilde med. Jeg anbefaler, at du også laver lidt ovnbagte kartofler til maden (det fremgår godt nok ikke på billedet). Men det er en god ide, fordi det skaber variation og sikrer dig, at dine gæster bliver helt mætte. Jeg vil SÅ gerne høre, hvis du får nogle kommentarer med på vejen, hvis du vælger at servere denne aftenret for dine gæster – blev det en succes?

My low FODMAP - Græskar med feta

  • HVIS du vil have kartofler i ovnen til retten, skal du starte med at skrælle disse og skære dem i skiver. Olier og krydr dem med de krydderier, du ønsker. Fordel dem på en bageplade og bag dem ved 200 grader, varmluft, i 30 min.
  • Skyl den økologiske hokaido og skær grimme pletter fra den. Skær den over på midten, udhul den for kerner for til sidst at skære den i skiver (ligesom dem på ovenstående billede). Fordel skiverne på en bageplade med bagepapir. Drys lidt salt og peber ud over græskarstykkerne. Drys græskarkerner ud over stykkerne. OBS: Du må ikke overdrysse med kerner, da der maks. må spises 100 g græskarkerner pr. portion. Sæt pladen i ovnen på 200 grader, varmluft i 15 min. Efter der er gået 10 min., kan du drysse feta ud over græskarstykkerne og give de ovnbagte hokaidostykker yderligere 15 min. Herefter er de færdige.
  • Sådan laver du bøfferne: Put kødet over i en stor skål. Hak tomaterne i bitte, små tern og put dem over til hakkekødet. Tag alle basilikumbladene af planten og skyl dem. Hæld bladene over til kødet sammen med ægget, melet, 1 tsk. salt, 1/2 tsk. peber og 1 tsk. paprika. Ælt farsen med hænderne og hak den til bøffer på et skærebræt. Steg derefter bøfferne over maksimal varme i ca. 3 min. på hver side.

 

2 KOMMENTARER

  1. Annette S siger:

    Super lækker opskrift. Dejligt med grønt i bøfferne som afveksling til de almindelige bøffer. Børnen spiste både af græskar og bøffer 🙂

    • My low FODMAP siger:

      Hej Annette.
      Det er super dejligt at få positiv respons fra dig på den her opskrift. Det er så fedt, at selv børnene kunne lide den store grøntsag 🙂
      De bedste hilsener MLF

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer