Skrevet af My low FODMAP, mar - 6 - 2015 , Kategorier: Bagværk, Udvalgt
INGREDIENSER
  • 320 g speltmel eller boghvedemel
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • 150 g rørsukker
  • 1 æg
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl laktosefri minimælk
  • 50 g flydende margarine
  • 125-140 g blåbær
  • 100 g mørk chokolade
  • Små muffinsforme af papir. Det gør muffinsene lidt mere lækre, da det bliver nogle små bidder. Drop derfor eksempelvis de store gummi-muffinsforme, som man kan købe.
  • Eventuelt flourmelis og lidt vand, hvis du også vil have hvid glasur på muffinsene og kan lide det meget sødt. Jeg synes personligt, at muffinsene er søde nok i sig selv.
LAND: FORBEREDELSESTID: 25 MIN ANTAL: 9 PERSONER

Én af de frugter, som vi må spise på low FODMAP-diæten er blåbær. Her må der indtages hele 100 g pr. portion. Så du skal ikke være bange for, at du får for meget fruktose i denne opskrift på blåbærmuffins. Jeg håber, du glæder dig ligeså meget til forår og sommer som mig, hvor der kommer flere FODMAP-venlige bær på supermarkedets hylder.

My low FODMAP - blåbær

  • Tænd ovnen på 200 grader ved varmluft.
  • Rør mel, rørsukker, vaniljesukker og bagepulver (alle de tørre ingredienser) sammen i en stor skål.
  • Pisk med en elpisker æg, margarine og mælk sammen. Hæld denne masse over i den store skål med alle de tørre ingredienser. Rør alt sammen med en stor ske indtil, at massen er homogen.
  • Skyl blåbærene.
  • Hak den mørke chokolade.
  • Hæld blåbær og chokolade over i den store skål og rør forsigtigt rundt med en ske (blåbærene må ikke gå i stykker).
  • Fyld de små muffinsforme halvt op og IKKE mere! For de hæver rigtig meget. Så hvis du fylder dem op, bliver blåbærmuffinsene deforme og kan slet ikke være i formene. Det er ikke særlig sirligt.
  • Bag kagerne i ovnen i ca. 10-11 min., så de er gyldenbrune.
  • Skulle dine blåbærmuffins være endnu sødere? Så lav hvid glasur af flourmelis og lidt vand, som du kan smøre oven på kagerne, når de er nedkølet.

TIPS:
Vil du have hindbærmuffins i stedet for? Erstat blåbærene med 140-150 g hindbær.
Muffinsene kan desuden fryses ned uden problemer, så du kan servere dem for gæster eller tage dem med dig.

9 KOMMENTARER

  1. Louise siger:

    Må man gerne spise chokolade?

  2. Louise siger:

    Hej:)
    Tak for din super inspirerende blog.
    Må man godt spise chokolade? Der er vel mælk i ?
    Køber du noget specielt chokolade?

    Vh Louise

  3. Ellen siger:

    Hej

    Jeg vil prøve at lave dine blåbærmuffins, men har du erfaring med frosne blåbær?

  4. Ann siger:

    Hej! De ser lækre ud! Det må jeg prøve.
    Men der står på fodmap app’en, at man max må få 27 g boghvedemel, samt 24 g speltmel om dagen. Og den grænse bliver jo overskredet ved de 320 g der skal bruges til 9 muffins? 🙂 eller er speltmel og boghvedemel ikke alarmerende på en fodmap diæt?

    • My low FODMAP siger:

      Hej Ann,

      Altså ifølge Monash University er boghvedemel og lyst, sigtet speltmel ikke alarmerende? Og jeg tvivler på, du selv spiser 9 muffins på en dag – eller? 🙂

      Dbh,
      MLF

  5. maria siger:

    MUMS
    Virkelig gode
    Brugte dog halvdelen af sukkeret (palmesukker og rørsukker)

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer