- 320 g speltmel eller boghvedemel
- 2,5 tsk. bagepulver
- 150 g rørsukker
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljesukker
- 2,5 dl laktosefri minimælk
- 50 g flydende margarine
- 125-140 g blåbær
- 100 g mørk chokolade
- Små muffinsforme af papir. Det gør muffinsene lidt mere lækre, da det bliver nogle små bidder. Drop derfor eksempelvis de store gummi-muffinsforme, som man kan købe.
- Eventuelt flourmelis og lidt vand, hvis du også vil have hvid glasur på muffinsene og kan lide det meget sødt. Jeg synes personligt, at muffinsene er søde nok i sig selv.

Én af de frugter, som vi må spise på low FODMAP-diæten er blåbær. Her må der indtages hele 100 g pr. portion. Så du skal ikke være bange for, at du får for meget fruktose i denne opskrift på blåbærmuffins. Jeg håber, du glæder dig ligeså meget til forår og sommer som mig, hvor der kommer flere FODMAP-venlige bær på supermarkedets hylder.

- Tænd ovnen på 200 grader ved varmluft.
- Rør mel, rørsukker, vaniljesukker og bagepulver (alle de tørre ingredienser) sammen i en stor skål.
- Pisk med en elpisker æg, margarine og mælk sammen. Hæld denne masse over i den store skål med alle de tørre ingredienser. Rør alt sammen med en stor ske indtil, at massen er homogen.
- Skyl blåbærene.
- Hak den mørke chokolade.
- Hæld blåbær og chokolade over i den store skål og rør forsigtigt rundt med en ske (blåbærene må ikke gå i stykker).
- Fyld de små muffinsforme halvt op og IKKE mere! For de hæver rigtig meget. Så hvis du fylder dem op, bliver blåbærmuffinsene deforme og kan slet ikke være i formene. Det er ikke særlig sirligt.
- Bag kagerne i ovnen i ca. 10-11 min., så de er gyldenbrune.
- Skulle dine blåbærmuffins være endnu sødere? Så lav hvid glasur af flourmelis og lidt vand, som du kan smøre oven på kagerne, når de er nedkølet.
TIPS:
Vil du have hindbærmuffins i stedet for? Erstat blåbærene med 140-150 g hindbær.
Muffinsene kan desuden fryses ned uden problemer, så du kan servere dem for gæster eller tage dem med dig.
Må man gerne spise chokolade?
Hej:)
Tak for din super inspirerende blog.
Må man godt spise chokolade? Der er vel mælk i ?
Køber du noget specielt chokolade?
Vh Louise
Hej
Jeg vil prøve at lave dine blåbærmuffins, men har du erfaring med frosne blåbær?
Hej Ellen,
Frosne blåbær kan sagtens bruges, da jeg har brugt dem før i opskriften.
Held og lykke med det 🙂
Hej! De ser lækre ud! Det må jeg prøve.
Men der står på fodmap app’en, at man max må få 27 g boghvedemel, samt 24 g speltmel om dagen. Og den grænse bliver jo overskredet ved de 320 g der skal bruges til 9 muffins? 🙂 eller er speltmel og boghvedemel ikke alarmerende på en fodmap diæt?
Hej Ann,
Altså ifølge Monash University er boghvedemel og lyst, sigtet speltmel ikke alarmerende? Og jeg tvivler på, du selv spiser 9 muffins på en dag – eller? 🙂
Dbh,
MLF
MUMS
Virkelig gode
Brugte dog halvdelen af sukkeret (palmesukker og rørsukker)
Det glæder mig, du kunne lide dem, Maria!
Ok, blev de gode nok alligevel med så lidt sukker i?Så vil jeg prøve det næste gang, jeg laver dem.
Ja de blev virkelig gode