Skrevet af My low FODMAP, sep - 30 - 2014 , Kategorier: Bagværk, Low FODMAP, Moderne retter, Udvalgt
INGREDIENSER
  • 4 speltboller Speltboller. Disse boller bliver ret store og luftige og kan med lethed bruges som burgerboller, hvis du drysser sesam på toppen af dem. Opskriften til disse er at finde her.
  • 500 g oksekød.
  • Frosne pommes frites. Skal kun bestå af kartofler, salt og olie (læs bagpå pakken!).
  • Skiver af emmenthaler-ost.
  • 2 store tomater.
  • 1/2 aubergine.
  • Lidt friske spinatblade.
  • En halv agurk.
  • Salt og peber.
  • Eventuelt til dressing i burgeren: Heinz mayonnaise, Heinz ketchup (indeholder ikke løg) og sennep.
LAND: FORBEREDELSESTID: 30 MIN ANTAL: 4 PERSONER

Spiser du varieret og sundt, så er der ikke noget i vejen for at “synde” en gang imellem og spise en burger – men overdriv ikke, da det stadig er junk food. Heldigvis er denne burger langt sundere end en burger fra McDonalds, da den indeholder flere grøntsager,  et grovere brød med “HUSK”/fibre i og bøf af rent oksekød. De stegte aubergine er bløde og går godt sammen med den friske spinat og tomat, samt de sprøde agurker. Aubergineskiverne fungerer som en ekstra, delikat detalje.

  • Fordel pommes fritesene ud på en bageplade og put dem i ovnen i ca. 25-30 min. ved 200 grader, varmluft. Forbered i mellemtiden grøntsagerne, der skal i burgeren:
  • Skyld lidt spinatblade.
  • Skær ca.  12 skiver agurk
  • Skær ca. 10 skiver tomater.
  • Skær  ca. 10 – 12 tynde aubergine-skiver. Steg skiverne i lidt olie på panden. Tilsæt eventuelt lidt salt og peber. Læg aubergineskiverne til side.
  • Put speltbollerne i ovnen eller put dem i brødristeren helt til sidst, når du har stegt bøfferne og er klar til at bygge burgeren.
  • Form oksekødet til 4 bøffer. Steg bøfferne på panden og krydr dem med lidt salt og peber. Når bøfferne er færdigstegte, skal du skære et par skiver emmenthaler og bedække bøfferne med lidt ost, imens de stadig er på panden. Således smelter osten ovenpå bøfferne ligeså fint.
  • Byg burgeren: Skær bollen over og kom lidt ketchup i bunden. Put spinatblade ovenpå, herefter bøf, auberginer, tomater og agurkeskiver. Tilsæt til sidst en klat mayonnaise og luk burgeren med overdelen af bollen. Server med saltede pommes frites og lidt ketchup. Sådan!

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer