Skrevet af My low FODMAP, okt - 11 - 2015 , Kategorier: Bagværk
INGREDIENSER
  • 75 g macadamianødder (kan købes her)
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 æg
  • 50 g laktosefri mælkechokolade (sælges i Rema)
LAND: FORBEREDELSESTID: 20 MIN ANTAL: 6 PERSONER

Macadamianødder er ifølge Monash University tilladt på low FODMAP-diæten – OG det skal vi udnytte. Jeg var så heldig at få helsebixen til at sende mig lækre, økologiske macadamianødder, som ses på nedenstående billede. Når macadamia er tilladt på diæten, hvorfor så ikke erstatte melet i bagværk med 100 procent macadamianød? Disse nemme cookies er bagt på nødder og er dermed helt uden mel og gluten. Nødderne giver dem en helt fantastisk smag og ikke mindst duft, som kan duftes på lang afstand. Mmmmhhh!

My low FODMAP - Macadamianødder

  • Blend macadamianødderne i en minihakker eller med en stavblender. Det kan være svært at få de sidste nødder knust – brug eventuelt en morder her. De behøver dog ikke være smadret fuldstændig til mel – det er ok, hvis der er lidt klumper ind imellem
  • Når nødderne er blevet til en slags klumpet mel, hældes det over i en skål sammen med alle de resterende ingredienser – undtagen chokoladen
  • Pisk ingredienserne sammen med en håndmixer i et par minutter
  • Hak chokoladen groft og hæld den over i skålen, hvorefter du vender den i dejen med en ske. Det er normalt, at dejen er ret flydende, når den er færdig
  • Fordel kagerne på to bageplader på bagepapir med stort mellemrum mellem dem, da de bliver meget bredere, når de bliver bagt. Du fordeler kagerne ved at tage en lille klat af dejen, som er på størrelse med en halv spiseske – ikke mere end det

My low FODMAP - Macadamianødder småkager

  • Bag macadamia-cookiesene i ovnen på 175 grader, varmluft, i cirka 10 minutter. Hold for en sikkerhedsskyld lidt øje med dem, så de ikke får for meget. De skal være gyldenbrune
  • VÆRSGO – 20 stks. lækre nøddekager uden mel i!

My low FODMAP - Macadamianødder småkager serveret

TIP: Kom cookiesene i en kagedåse, hvor låget er på skrå de første 5 timer, så de ikke bliver bløde. Herefter kan du lukke dåsen.

TIP 2: Takket være en bruger herinde ved navn Maria, har hun testet, om pecannødder går an i cookiesene – og det viste sig at være en succes! Du kan altså erstatte macadamia med pecan uden bekymringer 🙂

4 KOMMENTARER

  1. Maria siger:

    Så er der bagt. Og med valnødder i stedet for Macadamia nødder. Pecan nødder er heller ikke nemme at finde. De blev VIRKELIG lækre. De bliver nu givet videre til min mor som følger kuren. Tak for den fine opskrift?

  2. Maria siger:

    Hej ? kan se man må spise pecan nødder også. Kan de erstatte Macadamia nødder tror du?

    • My low FODMAP siger:

      Hej Maria,
      Ja, det kan de sagtens. Pecannødder er også lækkert. Bliver det en succes, må du gerne skrive det her, for så kan jeg gå ind og skrive i min opskrift, at macadamianødderne kan erstattes med pecan 🙂
      Rigtig god fornøjelse 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer