Skrevet af My low FODMAP, okt - 15 - 2014 , Kategorier: Fisk
INGREDIENSER
  • 1 pose pommes frites til ovnen. Vær opmærksom på, at den kun må indeholde kartoffel, olie og salt.
  • 4 - 5 friske fiskefileter
  • Margarine
  • 1 æg
  • Speltmel eller boghvedemel
  • Salt og peber
  • Citron
  • 1 stor tomat
  • Dyppelse: Mayonnaise og ketchup (uden løg)
LAND: FORBEREDELSESTID: 30 MIN ANTAL: 2 PERSONER

Har du ikke tid til at lave aftensmad? Så er fish’n chips ekstremt nem og hurtig at lave. Cooking time er høj (30 min.) fordi pommes fritesene skal stå i ovnen i lang tid. Men så snart de er sat i ovnen, kan du klare fiskefileterne med et snuptag. Jeg er udmærket klar over, at pommes frites ikke er det sundeste, men nu siger jeg det igen: Det er helt OK at synde, hvis du ikke gør det hver dag. Desuden indeholder fisk omega 3, og denne fiskeolie kan vi ikke få for lidt af!

  • Strøg pommes fritesene ud på en bageplade og drys salt udover. Bag dem i ovnen ved 200 grader, varmluft i cirka 25-30 min.
  • Slå ægget ud i en dyb skål og drys lidt mel ud i en anden skål. Dyp de friske fisk i ægget og efterfølgende i melet.
  • Steg de melede fisk på en pande med flydende margarine. Drys lidt salt, peber og citron ud over fiskefileterne. Steg dem gyldenbrune på hver side (giv dem et par minutter på hver side).
  • Skær tomaterne i skiver.
  • Server en håndfuld pommes frites sammen med 1-2 fiskefileter på en tallerken med tomat- og citronskiver. Dyppelse hertil kan være en klat mayonnaise og ketchup. Da det desværre ikke er muligt at spise remoulade til fiskene, kan en stribe mayonnaise benyttes.

TIP: Har du dårlig samvittighed over at sidde og spise pommes frites? Frisk da portionen op med friske gulerødder/tomater/agurk/rød peber.
Nummer to TIP: Du kan skifte fiskefileterne ud med kyllingelår, som du kommer i ovnen – så bliver retten kun nemmere. Du skal altså blot sætte to plader i ovnen: En plade med pommes frites og en plade med kyllingelår

2 KOMMENTARER

  1. Kenneth siger:

    Fantastisk – du har lige reddet min aftensmad!

    Jeg har i øvrigt googlet lidt, og det viser sig at Hellmann’s Real Mayonnaise er FODMAP-venligt. Ingredienserne lyder: Rapsolie, vand, æg, eddike, salt, sukker, citronsaft.

    I hvert fald har jeg endnu ikke nogle mavesmerter 🙂

    • My low FODMAP siger:

      Hej Kenneth!
      Jeg er ked af dine mavesmerter og håber, at min madblog kan hjælpe dig lidt 🙁
      Mange tak for din ros – det glæder mig virkelig.
      Desuden skal du også have tak for dit råd. Der står allerede en Hellmann’s i mit køleskab. Jeg spiste lidt af det til min opskrift med Nachos i går. HOLD OP, hvor gik den godt til Nachos. Det smagte sådan virkelig godt. Du kan selv prøve det – så vil jeg gerne høre, hvad du synes. Her er opskriften på mine nachos: http://my-lowfodmap.dk/opskrift/nachos-med-kylling-og-grønt/

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer