Skrevet af My low FODMAP, okt - 17 - 2014 , Kategorier: Bagværk, Græskar, Low FODMAP
INGREDIENSER
  • Tærtedej:
  • 155 g speltmel
  • 100 g margarine
  • 2 tsk. rørsukker
  • 4 spsk. vand
  • Tærtefyld:
  • 500 g Hokkaido (cirka 1/2)
  • 2 æg
  • 135 g brun farin
  • 2 spiseskeer (med top på) med laktosefri creme fraiche
  • 1 lille spiseske vaniljesukker
  • 1/2 tsk. muskat
  • 1 tsk. revet (frisk) eller stødt ingefær
  • Ekstra:
  • Lidt flourmelis, som du eventuelt kan pynte tærten med ved at drysse over den
  • Laktosefri creme fraiche som tilbehør
LAND: FORBEREDELSESTID: 80 MIN ANTAL: 6 PERSONER

Hvis du ikke allerede har bemærket det, har jeg svært ved ikke at gå amok med græskar i denne oktobermåned. Jeg er bare ret fascineret af græskarens udseende/facon, og så er jeg vild med, at dens pangfarve kan prydde spisebordet – både som pyntegræskar og i form af madretter. Desuden har jeg opdaget, at hokaiddo kan bruges til rigtig mange ting – så hvem ved, om der kommer flere græskaropskrifter op. Jeg skal “advare” om, at min græskartærte er meget sød i det, hvilket opvejes med en syrlig klat laktosefri creme fraiche.

  • Ælt alle ingredienserne til tærtedejen sammen i en skål og put skålen i køleskab i 20 min.
  • Skræl Hokaiddoen og skær den i små tern. Put ternene i en gryde og hæl vand over dem, så det lige akkurat dækker dem. Lad dette koge i cirka 20 min. under låg ved svag varme, så det er godt blødt og mørt. Når det er færdigkogt, skal du hælde mosen i en si, så alt vandet sorteres fra. Sæt herefter mosen på køl. Det er ikke afgørende, at mosen er iskold – den skal bare ikke være brændende varm, når du skal mikse den med andre ingredienser senere.
  • Tag tærtedejen ud af køleskabet og fordel den i en almindelig, smurt tærteform eller bageform. Du kan også bruge bagepapir i formen i stedet for at smøre den. Bag dejen ved 180 grader, varmluft, i 10 min.
  • Tag mosen ud af køleskabet. Hvis du godt kan lide, at der er “stykker” i din tærte, skal du ikke mose de grove klumper af græskar. Men ønsker du en jævn masse som tærtefyld, skal du mose græskarmosen med en gaffel. Bland herefter alle resterende ingredienser med mosen: Æg, farin, creme fraiche, vaniljesukker, muskat og ingefær. Ønsker du en grovere tærtedej, skal du blot røre i massen med en ske. Ønsker du en jævn tærtedej, skal du bruge elpiskeren til at røre dejen sammen med.
  • Put fyldet i den halvbagte tærtedej, i formen. Bag tærten i ovnen i 45 til 50 min. ved 18o grader, varmluft
  • Tag tærten ud af ovnen, lad den afkøle og drys herefter flormelis ud over som pynt. Server med creme fraiche til

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer