Skrevet af My low FODMAP, jul - 5 - 2015 , Kategorier: Kød med grøntsager, Low FODMAP, Moderne retter, Udvalgt
INGREDIENSER
  • Kødboller:
  • 500 g svinekød eller kalve og svinekød
  • 2 spsk. økologisk sigtet speltmel eller fuldkornsboghvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl laktosefri mælk
  • Toppen fra 1 bundt forårsløg
  • Krydderi: 1 tsk. salt, 1/2 tsk. peber
 
  • Kødsovs:
  • 2 store glas af det vand, som kødbollerne har kogt i
  • 2 flåede dåser tomater (uden løg og hvidløg)
  • 1/4 laktosefri fløde fra Arla
  • 1 plante basilikum
  • Toppen fra 1 bundforårsløg
  • Maizena jævning
  • Revet parmesanost
  • Krydderi: 1 tsk. timian, 1 tsk. cayennepeber, 1 lille tsk. salt, saften fra 1/2 frisk citron
 
  • Spaghetti:
  • 2 squash
  • 10 store gulerødder
 
LAND: FORBEREDELSESTID: 50 MIN ANTAL: 4 PERSONER

Jeg har netop købt denne Spirelli, da jeg ledte efter en alternativ måde hvorpå, jeg kunne lave lækkert og sundt spaghetti. Jeg har nu testet den, og jeg må sige, at det er en lækker sag. Det er SÅ nemt at lave uendeligt lange spaghetti-snore ved blot at dreje grøntsager rundt, via håndkraft, inde i instrumentet. Jeg er imponeret over, hvor godt glutenfri pasta med kødsovs smager. Og nej, grøntsagspasta uden kødsovs smager trods alt ikke godt i sig selv – der må jeg være ærlig: Det bliver tørt og kedeligt. Spirellien har jeg købt hos KitchenOne til 199, hvor normalpris er 250 kroner. Du kan købe den her.

My low FODMAP - Køb Spirelli
Spirelli-spaghetti er sundt (da det er rene grøntsager), og det er lige noget for palæo-elskere, glutenallergikere og IBS-patienter. Hvis du selv ønsker at få fingre i en sådan, håber jeg, at den kan bringe dig ligeså meget glæde, som den har givet mig.

  • Kødboller:
  • Klip den grønne top fra forårsløget i små stykker. Skyl dem og hæld dem over i en stor skål
  • Bland resten af ingredienserne i skålen, som skal i kødbollerne/farsen
  • Brug en håndmixer til at røre kødbollemassen ensartet
  • Sæt en gryde vand til at koge, imens du laver en hel masse små kødboller ud af farsen (de skal være ca. 3-4 cm i diameter). Læg dem alle på et skærebræt
  • Nå du har formet alle de små boller, og når vandet koger, skal du tage dem alle enkeltvis i et raskt tempo over i det kogende vand. Brug eventuelt en teske til at løfte dem over i det kogende vand. Sørg for, at vandet bliver ved med at småkoge 5 min. endnu med kødbollerne i. Fisk derefter dem alle op. Dette kan gøres med en lille si eller en pastaske (bare det er noget med huller i, så vandet løber fra kødbollerne). Læg alle de færdigkogte kødboller til side i en skål/på en tallerken
  • Gem 2 store glas med vandet fra gryden, som kødbollerne har kogt i. Det skal bruges til sovsen

 

  • Kødsovs:
  • Pluk alle bladene fra basilikumplanten og skyl dem
  • Hæld bladene i en stor gryde med margaine sammen med majs, krydderierne og endnu en grøn top fra nummer to forårsløg, som du også har klippet i små stykker og skyllet. Steg alt dette grundigt ved jævn varme i nogle minutter
  • Hæld de resterende ingredienser i sovsen – undtagen fløden og parmesanosten
  • Parmesanosten skal du tage 3 teskeer af og hælde i sovsen. Det skyldes, at resten af osten skal bruges til at drysse ud over din tallerken med spaghetti og kødsovs til sidst
  • Hæld fløden i gryden, ned til sovsen, men gem 1/4 af fløden fra kartonen. Lad grydens indhold stå og koge i 6 min.
  • Til sidst jævner du sovsen ved at ryste den rest, som du har gemt af fløden sammen med noget Maizena-jævning i en shaker. Når det er shaket grundigt sammen, kan du hælde dette i sovsen, når den koger kraftigt. Således bliver hele massen tykkere og dermed en lækrere kødsovs
  • Hæld kødbollerne i sovsen, rør forsigtigt rundt, og du har sovsen til din spaghetti

 

  • Spaghetti:
  • Riv squash og gulerødder på spirellijernet. Det gør du ved at skylle dem, skære toppene fra dem og dreje dem rundt inde i jernet. Således kommer der lange spaghetti-lignende “snore” ud
  • Portionsanret ved at lægge en klat grøntsagsspaghetti på en tallerken, hælde kødsovs ovenpå og drys med parmesanost. Værsgo, hvor er det altså sundt og lækkert!

My low FODMAP - Spirelli

TIP: Vil du spare på fedtet? Brug lidt laktosefri yoghurt naturel fra Arla i stedet for deres laktosefri fløde. Drop parmesanosten og steg basilikum og lidt forårsløg i en meget lille klat olie. Så er der stort set intet fedt i retten – kun i svinekødet/kødbollerne. Dermed er spaghettien virkelig, virkelig sund, fordi du får rå grøntsager, tomat, krydderurter og lidt kød – alt dette er næring, som er sund for kroppen.

2 KOMMENTARER

  1. Jannie Nygaard siger:

    Jeg synes at majs er røde i min app i forhold til low fodmap kosten? Jeg tager måske fejl.

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer