Skrevet af My low FODMAP, dec - 29 - 2015 , Kategorier: Low FODMAP, Morgenmad
INGREDIENSER
  • Low Fodmap-boller (se eventuelt mine sunde majsboller)
  • 6-7 stk. baconstrimler
  • Revet cheddarost
  • ÆGGEBLANDING:
  • 5 æg
  • 1 stor gulerod
  • 1 stor tomat
  • 1/2 squash
  • 1/2 orange peber
  • 1 spsk boghvedemel
  • 3/4 dl. laktosefri mælk
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
LAND: FORBEREDELSESTID: 20 MIN ANTAL: 3 PERSONER

Nytårsaften og de medfølgende tømmermænd nærmer sig. Hvad har du lyst til dagen derpå? SALT. I den forbindelse vil jeg gerne have lov at præsentere din morgenmad til nytårsdag: Muffins af æg med grøntsager, bacon og salt i. Du kan eventuelt lave dem dagen før, så de er klar til at smide i ovnen næste morgen. Godt nytår!

  • Skær low Fodmap-bollerne i halve og placer 1 halvdel i hvert hul i muffinsformen (du kan købe en muffinsform her). For at gøre dem runde, så de passer ned i hullerne i formen, kan det anbefales at bruge et glas til at presse den “overflødige” del af bollen væk. Da jeg lavede dem sammen med min kæreste, fik han selvfølgelig lov til at få sine elskede, ikke-glutenfri grovboller. Endvidere eksperimenterede vi med at komme knuste nachos i formen, da vi begge har en svaghed for dem.

My low FODMAP - Baconmuffins1

  • Når du har fået bundene placeret i muffinsformen, skal baconen køres rundt i kanten, så det kan være med til at fastholde æggeblandingen efter bagning i ovnen (se nedenstående billede). Vi brugte ét stykke bacon til hver form og afsluttede med et klippe et ekstra stykke bacon i småstykker – med det formål at lappe diverse huller, hvor ægget kunne løbe ud.
  • Herefter kan du påbegynde æggeblandingen: Hak alle grøntsagerne meget fint og smid dem i en skål. Tilsæt de resterende ingredienser (undtagen cheddarosten) og rør dem let sammen med en gaffel eller et piskeris. Kunsten er her at finhakke alle grøntsagerne – så får du det flotteste resultat efter endt bagning.
  • Fordel blandingen mellem de seks muffinsforme.

My low FODMAP - Baconmuffins2

  • Husk at putte lidt revet cheddar på toppen af muffinsene, inden du smider dem i ovnen. De skal bage i cirka 15 minutter ved 200 grader, varmluft.

My low FODMAP - Baconmuffins3

  • Lad dem stå i 5 minutter inden, at du tager dem ud af muffinsformen, da de skal have mulighed for at samle sig. Herefter kan du servere dine lækre muffins. Godmorgen!

My low FODMAP - Baconmuffins3

2 KOMMENTARER

  1. Anonym siger:

    Hvor er det en fantastisk side ??

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer