Skrevet af My low FODMAP, okt - 15 - 2014 , Kategorier: Bagværk, Kød med grøntsager, Low FODMAP
INGREDIENSER
  • Pandekager:
  • 250 g speltmel
  • 4 æg
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3  3/4 dl laktosefri mælk
  • 50 g flydende margarine
  • Fyld:
  • 150 g squash
  • 1 aubergine
  • Blandede salatblade
  • 4 store tomater
  • 1 pose peanuts
  • 500 g oksekød
  • Revet mozarella
  • Salt og peber
  • Mayonnaise
LAND: FORBEREDELSESTID: 40 MIN ANTAL: 4 PERSONER

Jeg har ikke andet at sige end – ud med “Santa Marias” pap-pandekager. Her kommer min favoritret – speltpandekager! Hold op, hvor smager det godt, og hvor har jeg fået meget ros for, at denne opskrift er ekstremt lækker – man kan ikke få nok af disse bløde pandekager med oksekød. Prøv selv

  • Bland alle ingredienser til pandekagedejen og pisk dem med en elpisker
  • Hak squash, aubergine og tomater i mellemstore tern
  • Skyl salatbladene
  • Begynd at lave pandekagerne på en pande og læg dem én for én til side på en tallerken med sølvpapir (så holder de sig varme til senere). Du behøver ikke at komme olie eller margarine på panden, inden du putter pandekagerne på, fordi olien ER i pandekagedejen. Således sparer du på margarinen ved ikke at sjusse fedtstof på panden hver gang, du skal lave en ny pandekage.
  • Hvis du vil udnytte din tid, kan du begynde at stege oksekødet på pande nummer 2 og krydre det med salt og peber, imens du vender pandekagerne ind imellem på den anden pande (pande nummer 1)
  • Efter, du har stegt okeskødet (og stadig står og vender pandekager på den anden pande), skal du lægge oksekødet til side og stege alle grøntsagerne (undtagen salaten)
  • Når pandekagerne er lavet færdige, kan du lave byg-selv-pandekage ved at servere skåle med forskelligt indhold i: 1 skål indeholder de stegte grøntsager, 1 anden skål indeholder friske salatblade, 1 anden skål indeholder oksekød , 1 anden mozarellaost og den sidste skål er der peanuts i. Således kan der mixes fyld i pandekagen ud fra de forskellige skåle. Brug eventuelt en stribe mayonnaise som dressing.

TIP: Pandekagerne kan også serveres til dessert med sukker i

2 KOMMENTARER

  1. My low FODMAP siger:

    Hej med dig, Dorthe.

    Nej, du behøver ikke at købe laktosefri smør og margarine, når du er på low FODMAP-diæten. Det gælder kun fløde, mælk, creme fraiche og yoghurt. Jeg kan desværre ikke svare dig på, hvorfor det er således – jeg har selv forsøgt at lede efter en forklaring uden held. Du kan prøve at læse det her:

    http://my-lowfodmap.dk/undg%C3%A5/ost-og-m%C3%A6lk/

    Du skal være velkommen til at skrive igen, hvis du har den mindste tvivl 😉

    Venligste hilsener

  2. Dorthe Bak Larsen siger:

    Hejsa

    Når du skriver smør og margarine, er det så også laktosefri?

    Hilsen Dorthe

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer