Skrevet af My low FODMAP, mar - 13 - 2017 , Kategorier: Gryderet
INGREDIENSER
  • 4 dl risottoris
  • 4 dl hvidvin
  • Touch of taste hønse-bouillon
  • 1/4 laktosefri fløde
  • Parmesanost
  • Forårsløg (den grønne top)
  • 2 glas med champignons
  • 1 squash
  • Lidt margarine
  • Lidt salt og peber
  • Evt. lidt karry
  • Evt. lidt vand
LAND: FORBEREDELSESTID: 40 MIN ANTAL: 4 PERSONER

Endelig blev det tid til en ny opskrift herfra – denne gang nem risotto!

  • Skyl og hak persillen.
  • Hak den grønne top fra forårsløg og squash i små stykker.
  • Steg forårsløgene i en tykbundet gryde i lidt margarine.
  • Tilsæt derefter risottorisene i gryden samt champignons fra glassene og krydr med lidt salt og peber.
  • Nu skal du i gang med at røre i gryden hele tiden, således risottoen ikke brænder på! Hæld lidt bouillon og hvidvin i dl efter dl, imens du rører, således du kan se, at risene suger og bliver blødere. Du skal have lidt tålmodighed i den proces. Er risene stadig hårde, og hvis du har brugt al hvidvinen (de 4 dl), så skal du blot tilsætte den laktosefri fløde ligeså stille og tilsætte vand, indtil risene har suget det til sig og er blevet bløde.
  • Når risene er bløde, skal du blot hælde 30 g parmesanost i retten ved svag varme på komfuret.
  • Server gryderetten med persille drysset oven på toppen og et glas kold hvidvin til.

TIP: Skal din risotto have lidt kulør? Tilsæt en lille smule karry 🙂

2 KOMMENTARER

  1. Emilie siger:

    Hej! Tusind tak for nogle lækre opskrifter. Sætter stor pris på din side! ?
    Jeg har lige et enkelt spørgsmål til champignonerne i opskriften. Umiddelbart har jeg forstået, at jeg IKKE må spise champignoner da de både indeholder oligo og polyol. Hvad sker der i forarbejdningen siden de derefter er “spiselige” ?

    Mvh Emilie

    • My low FODMAP siger:

      Kære Emilie,

      Tak for søde ord 🙂
      Ja, det kan også undre mig, hvorfor man må spise nogle grøntsager på dåse/glas, men de må ikke spises rå. Jeg kan desværre ikke svare dig på, hvad det skyldes. Jeg kan kun svare dig på, at Monash University, der er førende inden for Low Fodmap-forskningen, godkender champignons på glas.

      Ha’ en god søndag.

      Dbh,
      MlF

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer