Skrevet af My low FODMAP, jan - 22 - 2015 , Kategorier: Forret, Low FODMAP, Moderne retter, Skaldyr
INGREDIENSER
  • Rispapir
  • 200 g rejer
  • Soya
  • Heinz Mayonnaise
  • 2-3 store gulerødder
  • 1/2 agurk
  • 1 lille rød peber
  • Meget lidt cantaloupe-melon (under 1/6)
  • Friske spinatblade
  • Den grønne top fra et bundt forårsløg
  • Peanuts
  • Eventuelt en halv citron
LAND: FORBEREDELSESTID: 30 MIN ANTAL: 4 PERSONER

Når det kommer til forretter, kan det være svært at være kreativ. Foruden min græskar- og tomatsuppe, er der her at finde de japanske risruller. Disse forårsruller er enormt sunde, idet de indeholder råkost og skaldyr i form af rejer. De er knasende sprøde at bide i, og deres indhold af blandt andet soya, peanuts og forårsløg giver en helt fantastisk dejlig smag.  Jeg kan garantere, at dine gæster får lyst til flere, når du har anrettet to fine ruller smukt på tallerkenen!

  • Skyl rejerne i koldt vand i en si. Læg dem i en skål og hæld en del soya i, så de er halvt dækket til med soya. Rør lidt rundt med en ske og lad så rejerne stå i blød i soyaen, så de kan suge det.
  • Skær ALLE grøntsagerne og lidt melon i 10 cm lange stave. Stavene skal være ultratynde – ca. 2-3 mm. Det er ok at lave dem tykkere eller lidt store i det. Pyt med det, hvis du ikke kan lave dem 2-3 mm – det ødelægger ikke retten. De skal kun være så tynde, fordi det gør det nemmere at rulle pandekagen fin og tynd senere.
  • Den grønne top fra forårsløgene, spinatbladene og peanutsene skal ikke skæres i stave men skal bare hakkes fint.
  • Lad rispapirene ligge i et fad med vand i, som dækker dem i 2 min. Det er ok, hvis de ligger der lidt længere tid.
  • Hver enkelt rulle laves på følgende måde: Tag et stykke rispapir/rispandekage op af vandbadet og læg den fladt ud på en tallerken. Put hver slags grønstag- og melon-stave på rispandekagen. Læg kun et par stykker, for ellers bliver risrullen alt for stor, når du ruller den sammen, og indholdet flyder ud. Drys lidt rejer ovenpå grøntsagsstavene samt lidt hakkede peanuts, spinatblade og forårsløg. Pres lidt frisk citronsaft ud over og lav en tynd stribe mayonnaise hen over grøntsagerne. Mayonnaisen giver lidt ekstra smag men vil altid kunne undværes. Fold først siderne i pandekagen ind og rul derefter rispandekagen til en rulle. Anret to ruller på en tallerken til hver gæst og server med lidt peanuts og soya til.

TIP: Risrullerne kan også bruges til hovedret, hvis du laver nok af dem (cirka fem pr. mand). Du kan desuden servere chilisovs til dem, som de kan dyppes i. DU kan dog ikke selv spise chilisovsen, fordi den indeholder hvidløg. Brug derfor soya i stedet 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer