Skrevet af My low FODMAP, sep - 20 - 2015 , Kategorier: Det grønne, Moderne retter
INGREDIENSER
  • Selleribøfferne:
  • 500 g knoldselleri
  • 1,5 dl revet pizza-ost
  • 3 æg
  • 2 dl boghvedemel (glutenfrit) eller speltmel
  • 1 lille pakke bacontern
  • Den grønne top fra forårsløg
  • Krydderier: 1 tsk. karry, 1,5 tsk. salt, 1/2 tsk. peber
  • Glutenfri rasp (købes i Rema)
  • Lidt margarine
 
  • Tomat-peberfrugt-salat:
  • 1 bakke cherrytomater
  • 2 orange peberfrugter
  • 1 gul peberfrugt
  • Frisk basilikum
  • 1 "bold" Santa Maria Mozarella
  • Krydderier: 1 tsk. timian, 1/2 tsk. salt, 1/4 tsk. peber
  • Frisk purløg
  • Lidt olie
LAND: FORBEREDELSESTID: 45 MIN ANTAL: 4 PERSONER

For nylig så jeg Aftenshowet og blev inspireret af en kvinde, der lavede veganske retter som eksempelvis grøntsags-hotdogs. Herefter besluttede jeg mig for at lave en low FODMAP-grøntsags-aftenret. Meeeeeen… Lidt baconknas i bøfferne kunne jeg ikke lade være med at tilføje, og det blev skam godt. Prøv her mine selleribøffer med bacontern i. Du kan altid droppe baconen, hvis du foretrækker den top sunde udgave. Held og lykke!

  • Salaten:
  • Skyl cherrytomaterne og halver dem.
  • Skær peberfrugterne i grove stykker
  • Skyl purløgene og klip det i stykker
  • Steg peberfrugtstykkerne i lidt olie på en pande med krydderierne i 4 min. ved forholdsvis høj varme (vurder selv, hvor bløde du vil stege dem)
  • Tilsæt purløg og tomater til panden og steg i 1 min.
  • Skyl basilikumbladene og bland dem sammen i en skål med hele salat-blandingen, som du har stegt på panden
  • Skær mozarella-bolden i små, tynde skiver og fordel dem ud på et fad. Anret salatblandingen ovenpå mozarellaskiverne. Server fadet således

My low FODMAP - Salat

  • Selleribøfferne:
  • Skræl knoldsellerien og riv den, så du har 500-600 g revet selleri
  • Bland revet selleri, æg, mel og krydderier sammen i en skål
  • Steg baconternene på en pande
  • Klip den grønne top fra forårsløgene i små skiver og skyl dem
  • Hæld både de stegte bacontern og forårsløgene over i skålen med sellerifarsen. Rør rundt med en ske i farsen og form selleri-bøfferne (som på billedet). Hvis du har problemer med at forme farsen, fordi den ikke vil hænge sammen, kan du forsøge at lave den mere klistret med et æg og eventuelt lidt mere mel
  • Vend selleribøfferne i den glutenfri rasp
  • Steg dem i rigelig margarine ved høj varme: Vend dem, når de er gyldenbrune (se farven på bøfferne herunder på billedet)
  • Server selleribøfferne med tomat-peberfrugt-salaten – værsgo!

My low FODMAP - Selleribøffer med bacontern

TIP: Brug eventuelt lidt Heinz ketchup eller lidt Heinz mayonnaise som dyppelse

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer