- 400 gram spaghetti i lang form (fra Urtekram)
- 200 gram bacon i tern
- 1/2 squash
- 1/2 aubergine
- 1/4 liter laktosefri fløde fra Arla
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 100 gram parmesanost
- 1/2 tsk. peber
- Pynt: Frisk basilikum

Super vellykket grøntsags-spaghetti-carbonara, der laves på 15 min. Jeg har forsøgt at holde fast i traditionen med både at undgå laktose og gluten i denne low FODMAP-aftenret. Prego – Buona sera!
- Sæt pastaen til kogning.
- Skær squash og aubergine i helt små tern
- Pluk lidt basilikumblade og af planten og skyl dem
- Svits baconternene på en stor pande uden fedtstof
- Tilsæt squash-, auberginetern og lidt peber til panden, når baconet er gyldenbrunt – svits yderligere 4-5 min.
- Hæld nu fløden i panden og lad det småsimre 3-4 min.
- Skru ned på svag varme og tilsæt de pasteuriserede æggeblommer. Rør godt rundt i blandingen i et par minutter og tilsæt til sidst parmesanosten
- Lad retten samle sig i et par minutter ved svag varme
- Til sidst tager du den kogte spaghetti og blander det hele sammen på panden
- Portionsanret carbonaren og pynt med lidt basilikumblade som på billedet
OBS: Da pastaen er lavet af rismel, har den ret meget en tendens til at klistre sammen i tykke klumper. Derfor er det vigtigt at røre lidt rundt i den, når den koger OG endnu vigtigere: At skille den lidt ad, inden du rører den i carbonara-sovsen på panden. Jeg har anvendt nedenstående pasta fra Urtekram.