Skrevet af My low FODMAP, jul - 1 - 2015 , Kategorier: Dessert, Low FODMAP
INGREDIENSER
  • Pandekagedej:
  • 2 æg
  • 2-2,5 dl laktosefri mælk fra Arla
  • I alt 2 dl mel: 1 dl glutenfri grovvalsede havregryn og 1 dl fuldkornsboghvedemel eller økologisk, sigter speltmel
  • 2 bananer
 
  • Tilbehør:
  • Lidt mørk pålægschokolade eller 75 procent mørk chokolade (det sidste valg er det sundeste)
  • 1/2 bakke friske, økologiske jordbær
 
  • TIP: Som du sikkert har bemærket, er denne opskrift til 2 personer. Derfor skal du bruge 2 ting af hver ingrediens. Dermed er min opskrift meget nem for dig at huske på. Hvis du eksempelvis skulle servere for 4 personer, så skulle du bruge 4 æg, 4 dl. laktosefri mælk, 2 dl mel, 2 dl havregryn (i alt 4 dl), 4 bananer osv.
LAND: FORBEREDELSESTID: 15 MIN ANTAL: 2 PERSONER

Mine low FODMAP pandekager er sunde, fordi de er blevet sødet af banan frem for sukker. Desuden indeholder de fuldkorn i form af fuldkornsboghvedemel eller fuldkornsspeltmel. Kan du huske på tallet 1 og på ingredienserne æg, mælk, havregryn og banan – så har du allerede opskriften på mine sommerlige bananpandekager i dit hoved. Du skal nemlig bare bruge 1 dl af hver ingrediens per person. Se selv:

  • Slå æg ud i en skål
  • Hæld resten af ingredienserne i en skål og pisk dejen sammen med en elpisker
  • Put lidt margarine på en pande og skru op for varmen, så den næsten er på sit højeste (gerne lidt under)
  • Hæld lidt dej på panden og vend pandekagen, når den er klar til det. Tag den af og læg den på en tallerken med sølvpapir over. Husk, at den første pandekage altid går i stykker for selv den bedste pandekage-bager 😉 Fortsæt med at lave alle pandekagerne
  • I mellemtiden, når du steger pandekagerne, kan du skylle jordbærene, skære toppene fra og skære dem i mindre skiver. Hak derefter den 75 % mørke chokolade eller bræk pålægschokoladen i stykker, hvis det er den, du bruger.
  • Server bananpandekagerne sammen med to skåle: 1 skål med mørk chokolade og 1 skål med jorbær. Værsgo

My low FODMAP - Sunde bananpandekager med jordbær og pålægschokolade

TIP: Tilbehøret til bananpandekagerne er også sundt, fordi det bare er frugt = jorbær, og 75 % mørk chokolade er også sundt i små doser grundet det høje kakaoindhold. MEN hvis du er en sukkergris, kan du vælge chokoladen fra og drysse sukker over pandekagerne sammen med jordbærstykker, hvorefter du ruller den 🙂

2 KOMMENTARER

  1. Michelle siger:

    Du skriver mel… Skal havregrynene være som gryn eller skal de blendes til mel?

SKRIV EN KOMMENTAR


NYE OPSKRIFTER

Risotto

Skrevet mar - 13 - 2017

2 Kommentarer

Rabarbertærte

Skrevet jun - 5 - 2016

0 Kommentar

Små Key Lime Pies

Skrevet feb - 2 - 2016

1 Kommentar

Muffins af æg og...

Skrevet dec - 29 - 2015

2 Kommentarer

NYE BLOGOPSLAG

Afhængig af mobilen?

Skrevet jan - 15 - 2017

0 Kommentar

Byens Pizza

Skrevet nov - 16 - 2016

0 Kommentar

Se min nye kæreste...

Skrevet maj - 1 - 2016

2 Kommentarer